I de gode gamle dage (læs: før Internet of Things)

13. maj 2016 af Henrik Andersen

Der er i disse dage megen snak om "Tingenes Internet" der dækker over begrebet, at mange forskellige elektroniske enheder kan arbejde smartere sammen, nu de kan kommunikere via nettet. Disse elektroniske enheder er mangeartede og de har alle eksisteret i en menneskealder. Fællesnævneren for disse enheder er, at de alle indeholder data. Af og til kan det være svært at komme til denne data pga. af skader eller fejl i enhederne og her er det så, at Ibas | Kroll Ontrack kommer ind i billedet. Vi redder data, uanset om tingene er forbundet eller ej og da vi nu opererer i mange lande har vi også fået mange «usædvanlige» opgaver.

 Så kører det for dig!

Allerede i 1984 begyndte amerikanerne at montere Black Box enheder i Cadillac, Buick, Chevrolet og Pontiac. I september 2014 bestemte de amerikanske myndigheder at sådanne bokse skulle være obligatorisk i alle nye biler, der kom fra fabrikkerne. Pointen var selvfølgelig skyldsspørgsmålet ved ulykker. Vi har ´behandlet´ mange enheder fra ulykker, hvor enhederne er blevet så beskadigede at dataene ikke længere var læsbare. Vi er ret gode til at få enhederne, til at køre igen!

Er det en mudderklire?

Vores amerikanske kollegaer i Kroll Ontrack, fik lov til at rekonstruere data fra en sporingsenhed der, tidligere, havde været placeret på en Floridapanter. Der er tale om en underart til pumaen og ikke en ishockeyspiller fra klubben med samme navn! The Florida Fish and Wildlife Conservation Commission benytter sporingsenhederne til at samle data fra 30 pantere, for at finde ud af hvordan disse, udrydningstruede dyr, lever. Da de pludselig fandt en sporingsenhed uden panter, gik alarmen. Vores kolleager fik enheden til at spinde igen!

 Who you gonna call?

En gammeldags telefonsvarer kunne bruges til at indtale en besked, såfremt telefonen var optaget eller hvis abonnenten ikke svarede på opkaldet (ganske som i dag). På en gammeldags telefonsvarer blev beskeden lagret på bånd (yes, bånd ligesom i kassettebånd!). Sådanne beskeder kan have så stor betydning, at der skal professionelle på banen, når den sidste besked skal bevares. Vi havde en sag, hvor der var tale om en mormors sidste besked, til familien. Den klarede vi også. Så husk – if there’s something strange – who you gonna call? (70 22 34 00)

Shaken, not stirred!

Seismologisk udstyr bruges til at måle rystelser ved jordskælvsaktivitet. Data bruges blandt andet til at designe bygninger, så selvsamme bygninger kan overleve et fremtidigt jordskælv. Men hvad sker der, hvis udstyret er placeret i en gammel bygning og der opstår jordskælv? Jo, når bygningen er faldet sammen og det seismologiske udstyr ikke fungerer, så går man til Ibas for at få rystet oplevelsen af sig og samtidig få rekonstrueret de vigtige data!