Ibas redder data i Software-defined storage

1. oktober 2015 af Øyvind Nyland

Ibas og moderselskabet Kroll Ontrack har løst gåden omkring hvordan man kan redde data fra Software-defined storage eller sofwaredefinerede lagringsløsninger fra alle "leaders" i Gartner Magic Quadrant.

Ibas afkoder konfigurationen i softwaredefinerede lagringsløsninger og genopretter adgangen til dataoplysninger, på det tidspunkt de gik tabt. Ibas-løsningerne kan redde mange virksomheder, når datatab opstår i disse miljøer.

Teknologien i software defineret lagring (SDS) har været populær for sin nemme distribution og håndtering. Systemteknikerne kan øjeblikkeligt konfigurere tom lagring og implementere brugen af ​​flere diske i flere disksystemer for optimal effektivitet. Men hvis der opstår fejl under konfiguration eller når patcher til software eller hardware er installeret, har vi set flere datatabs ituationer, hvor makørerne der angiver hvor dataoplysningerne er i systemet, er forsvundet.

"At systemmarkørerne i software defineret lagring er væk, betyder ikke, at oplysningerne ikke er på plads i systemet, siger Øyvind Nyland, afdelingsleder hos Ibas". Men det er kompliceret at rekonstruere dataene fra disse systemer. Hver lagerløsning har sin egen proprietære metode for lagring af data, ligesom hardwareproducenterne gjorde med RAID-teknologi ", afslutter Nyland.

Ibas har etableret sin egen metode til at dekryptere konfigurationen for alle de største leverandører, EMC, Hitachi Data Systems, NetApp, Dell, HP EVA SAN og IBM. Vores ingeniører kan læse rådatablokke og spole tiden tilbage til de oprindelige indstillinger i systemet. En ekspertise, der igen understreger, hvor vigtigt det er at recovery ingeniører holder trit med udviklingen inden datalagring. Det kan være forskellen mellem "himmel og helvede", når datatab er et faktum for erhvervslivet og deres sidste snapshot eller backup ikke er opdateret eller er ødelagt.

Tips til at undgå tab af data på software-definerede lagringsløsninger

Det vigtigste er at slukke for strømmen for at forhindre at backup og vedligeholdelses funktioner startes på den forkerte måde i et nedbrudt system.

  • Erstat aldrig en defekt harddisk med en harddisk, der har været brugt i et andet system. Hvis du skal bruge en brugt harddisk skal indholdet slettes først.
  • Kommer der mistænkelige lyde fra disken, skal den slukkes med det samme. Der er stor risiko for fuldstændigt tab, hvis systemet fortsætter med at køre.
  • Lav en sikkerhedskopi, før du foretager ændringer i hardware eller software.
  • Bemærk/noter harddiskens position i RAID-systemet inden nogen af ​​dem fjernes fra systemet.
  • Går systemet ned midt i en rebuild proces, så kør ikke flere rebuild processer.
  • Benyt ikke værktøj såsom CHKDSK eller fsck eller defragmentering på potentielt defekte harddiske. Bemærk, at systemet kan bede dig om at gøre det. Vær opmærksom på at nogle NAS systemer automatisk kører rebuild processen, uden at brugeren er klar over det.
  • Sluk for strømmen og kontakt Ibas for råd.
  • Hvis du efter strømsvigt mærker at filsystemet er korrupt og er un-mountable eller data er utilgængeligt, skal du ikke anvende værktøj. Kontakt Ibas for råd.
  • Hvis data går tabt, så gå ikke i panik. Skriv ned, hvad der skete, og hvilke skridt du har foretaget. Dette er værdifuld information for os, hvis vi skal kunne hjælpe dig.
  • Husk, at reparationsværktøj er designet til at tvinge filsystemet i stabil position. Dette er ofte en god indikator på singlediske med små defekter, mens det kan skabe store uoverensstemmelser på et I de værste tilfælde kan det være meget kompliceret at rekonstruere systemet.