Næsten 1 ud af 2 genbrugte harddiske og mobiltelefoner indeholder gammelt data

28. december 2015 af Henrik Andersen

Vores hovedselskab, Kroll Ontrack, samt vor slettepartner, Blancco Technology Group, har købt 122 brugte harddiske og mobiltelefoner fra Amazon, eBay og Gazelle.com. Baggrunden for købet var at undersøge, om gammelt data fortsat er tilgængeligt, når videresolgt elektronikudstyr anvendes af en ny ejer.

Undersøgelsen viste, at fleste enheder var forsøgt nulstillet, så data ikke skulle være tilgængelig, men resultatet var langt fra godt nok.

Vi fandt, uden besvær, data på 48% af de købte medier. På 35% af mobiltelefonerne var e-mail, telefonlogs, sms/mms, billeder og video tilgængeligt. 57% af ejerne havde forsøgt at slette data, før de sendte telefonen til den nye ejer.

75% af harddiskene havde data tilgængeligt, selvom diskene var forsøgt nulstillet (formateret eller slettet)

Hvorfor sker dette stadig?

Ibas har i en årerække advaret mod -en for afslappet holdning- til at slette data, når elektronik udstyr skrottes. Det virker som om, de fleste har en «det sker ikke for mig holdning». Gammelt data kan faktisk blive farlige for den oprindelige ejer.

Problemet er at de fleste, ikke ved nok om data og elektronik. For de fleste diske i denne undersøgelse var data forsøgt slettet med kommandoer som Del og Format. Format sletter dog kun «indholdsfortegnelsen», ikke selve dataene.

Her får du af vide hvordan du skal slette din harddisk!

Uanset hvad du vælger for en slettemetode, så tjek resultatet for at få bekræftet at dit gamle data er væk før du giver slip på din gamle mobil eller harddisk.